Ginder-Ale naar LeuvenSection: PatrimoniumIn Leuven maken ze de Ginder-Ale en beslissen ze ook ! Ja, dat is zo.Met goedkeuring verslag Gecoro van vorige maand gaat het Masterplan Ginder-Ale definitief naar 'Leuven'. Daarmee bedoel ik Provincie Leuven. Want, voor alle duidelijkheid het hele project rond de site Ginder-Ale is een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

Zij die beweren dat de huidige meerderheid niets heeft gedaan zijn leugenaars.

In 1989, mijn eerste jaar universiteit wandelden de werknemers van 'de Ginder- Ale' in Leuven voorbij mijn kot in de Mechelsestraat om te betogen tegen de sluiting van de brouwerij.

Wie was in 1989 burgemeester met volstrekte meerderheid ? Eddie ?

Op dat ogenblik was het toenmalige 'Interbrew' bereid de hele site te verkopen aan de gemeente aan haast symbolische bedragen. Het toenmalige bestuur miste de kracht om te beslissen.

Wie heeft de miserie moeten ondergaan en oplossen ? Juist ja, wij. Op zes jaar tijd hebben wijlen Kris De Pauw en ik in navolging van hem een Masterplan klaargestoomd.

Dan van heren die in de Provincie zitten (F.H.) horen dat we twaalf jaar niets gedaan hebben ?

Mercie voor het compliment ! Eerst niet durven aankopen, alles laten verloederen en dan eens gaan schieten op diegenen die wel iets hebben gedaan ? Ja, inderdaad : dat is geen klein bier .....Quo Vadis ? Ik weet het ondertussen wel....