Kantine kaatsers ruimt plaats voor een nieuwe zaal!Section: Ruimtelijke Ordening
Op het begrotingsconclaaf in Brussegem werd unaniem beslist de nieuwe feestzaal van Brussegem te bouwen op het recreatiegebied van de gemeente waar de huidige kantine van de kaatsers staat.

 

De vraag naar een nieuwe feestzaal werd ons door vele verenigingen gesteld. De gemeenschapslokalen, die ondertussen ook al meer dan tien jaar operationeel zijn, zijn immers omzeggens 100 % bezet.

Een aantal pistes werden vorig jaar grondig onderzocht : het aanbouwen van een keuken aan de huidige gemeenschapslokalen, een nieuwbouw aan Velocity,en deel van bestaande tennishal van Velocity verbouwen, …
Finaal werd teruggekomen op de eerste denkpiste : de zaal waar nu de kantine van de kaatsers staat.

Belangrijk is dat we van bij de opdracht aan de architect zullen stellen dat de zaal voor alle doeleinden moet kunnen dienen: turnen, yoga, muziek, dans….
Uiteraard moet de zaal ook voorzien worden van een moderne keuken. De burgemeester en ikzelf moet men daar niet van overtuigen: vorig jaar hebben we nog 30 liter champignonsaus gemaakt in de huidige ‘keuken’. De saus was goed maar de werkomstandigheden waren ronduit gevaarlijk.

Om een petitie voor te zijn: alle huidige normen qua geluidshinder zullen gerespecteerd worden en er zal nagedacht worden over de ontsluiting van de zaal.


Timing? Zo snel mogelijk!