In memoriam : Fons RaeymaekersSection: Cultuur


cid:B563C573-EC3F-46AD-B9FB-4E98522FC7AB@telenet.be

Merchtem verliest een straffe kerelGeboren in Mollem op 06 juni 1930, bijna onder de kerktoren. Vond zijn echtgenote in Bollebeek in 'café bij Schoukens' en trouwde daar in. Hij was directeur van het Sint-Pieterscollege te Jette. Hij overleed in ons Merchtems Rustoord 'Ter Stelten' op 15/09.

Op donderdag 22 september om 10 uur wordt hij begraven te Mollem, Sint Stefanuskerk.

Tot hiet het 'officieel gedeelte'. Een van zijn zonen vroeg me dit te plaatsen. Reden : Fons had vele vrienden. Maar wie ? 'Den Herman, de Staf, de Pros, Juliette....'

Ikzelf heb altijd naar hem opgekeken. Hij was een beganadigd muzikant. Gaf hem om het even welk instrument : er kwam een 'serenadeke' uit.  Ooit dirigeerde hij de Koninklijke Fanfare De Vrede te Bollebeek. Hij was ook prominent lid van de Steltenlopers te Merchtem. En hij dirigeerde de "Hollzachter Blaskapelle", gesticht door wijlen Jules De Valck, het legendarische Tiroler orkest van Merchtem. Toeval bestaat niet : net nu we met Steltenlopers terug de draad van Tiroler muziek opnemen, gaat Fons van ons heen. 

Het zijn mensen als Fons die het sociale weefsel maken. Uiteraard was hij al hele tijd gestopt met actieve deelname aan Steltenlopers en andere activiteiten. Maar het past hem te bedanken. Hij laat zijn echtgenote en vier zonen na. 

Merci Fons voor al wat je deed voor cultuur in Merchtem.

A Dieu