REVUE BLANCHE IN HAMMESection: Cultuur

Het ensemble REVUE BLANCHE draagt concert op aan slachtoffers van Parijs

Met het concert 'Shelter' was Revue Blanche te gast op het vierde aperitiefconcert te Hamme, op zondag 15/11. Het was ontroerend stil toen Caroline Peeters, fluitiste, de aanwezigen aansprak en stelde dat ze het hele concert opdroegen aan de slachtoffers van Parijs.


WP_20151115_005.jpg wordt weergegeven
Jammer genoeg kon het programma niet actueler zijn. SHELTER verwijst naar muziek die uitsluitend tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gecomponeerd. De zinloosheid van het geweld, de miserie van een oorlog maar ook de hoop had zijn plaats.

Zeer mooie uitvoering met werken van ondermeer Debussy : "Noël des enfants gui n'ont plus de maisons' en werk van Eisler : "Der Tod hat die Menschen müde getrieben" grepen recht naar het hart.

Berceuse héroïque van Debussy verwees naar de solidariteit van de Engelsen met de Belgische vluchtelingen die daar tijdens de oorlog verbleven. Het thema van de Brabançonne wordt er verrassend in verweven. Het ene werk al mooier en aangrijpender dan het andere.

Dikke proficiat aan de organisatorenn : De Vrienden van de Kerk van Hamme. Met hun vierde aperitiefconcert in een uitverkochte kerk bewijzen zij dat dit sobere kerkje, met veel smaak gerestaureerd een vijftal jaren geleden, een ontmoetingsplaats is naast de liturgie. Kunst, muziek in de kerk. Hamme bewijst dat het perfect mogelijk is.


WP_20151115_004.jpg wordt weergegeven



WP_20151115_006.jpg wordt weergegeven

In de reeks Klara is er cd met opname van het programma Shelter (www.revueblanche.be)