Laatste weekend ingezetSection: Cultuur

Ongeveer alle TV-stations van Rusland gehaald, speciale vermeldingen bij officiële toespraken. Vol zelfvertrouwen staat de groep voor een finale van een fantastische taptoe. 

foto : Met Roger Daelemans ontvangen op het Kremlin. De fierste schepen van Vlaanderen en heel ver daarbuiten. Dankzij de unieke prestatie van heel de groep Merchtemse Steltenlopers.





Bij een officieel diner stelde de Generaal van het Kremlin formeel dat de Steltenlopers het normaal rustige 'taptoe-publiek' in vuur en vlam heeft gezet. Ik weet het, het klinkt weer niet echt bescheiden, maar het is zo. Als er al iets op TV van de taptoe verschijnt zijn het toch wel beelden van de Steltenlopers. Een intervieuw ? Met Roger of een van de groep. Op straat gekostumeerd in groep lopen : bijna niet meer mogelijk. Constant verzoeken om op de foto te gaan. Onze gidsen hadden hun werk om 'fans' weg te houden om een 'eigen' groepsfoto te kunnen maken. De enkele uren dat we vrij zijn proberen we een en ander te bezichtigen. Geniet nog even mee.