Begroting 2015 is politiek rondSection: Financiƫn en Begroting




Vandaag heel de dag vergaderd. Maar goed nieuws : begroting 2015 is rond en vertoont een overschot

De details werken we nog uit. De commissie financiën krijgt de primeur maar normaal gezien kan begroting 2015 netjes op tijd gepresenteerd worden op de gemeenteraad november, ten laatste december.

Het 'begrotingsconclaaf' ging er sober aan toe : in het August De Boeckhuis aan de Reedijk. Catering beperkt tot een dagschotel in de Passerel. Maar het goed nieuws is dat we (college) 'geland' zijn.

Dat tijd vliegt weten we allemaal : de begroting 2015 is deze van 'midden de legislatuur'. In gedachten zijn de verkiezingen amper achter de rug, maar eigenlijk zitten we volgend jaar halfweg. 

Grootste brok is de bouw van de Technische school. Dat de schepen van onderwijs fier is, is meer dan terecht. Doch ook ik ben fier op dat project. In tijden van financiële beperkingen investeren in onderwijs is heel moedig en vrij uniek.

Kleinste hap was de investering in bloembakken voor het August De Boeckhuis. Ja, ook daar gaat het over : een investering van 500 €. Zo zie je maar dat er werkelijk met 'de kam' door de uitgaven wordt gegaan.

Enfin : opnieuw een zeer tevreden schepen van financiën...