Eerste bloemen-automaat in Merchtem vergund !Section: Ruimtelijke Ordening



Verse Rozen voor Mieke


Weer eens Ginder-Ale. De vergunning is afgeleverd. De eigenaars hebben heel de boel opgekuist en zijn klaar om echt te beginnen.

Een dossier dat CD&V ruim lang gewoon heeft laten aanmodderen en dat op initiatief van Kris De Pauw werd aangepakt en nadien vooral door de Burgemeester en ikzelf is 'getrokken' is nu eindelijk in uitvoering. De 'kanker' in het centrum zoals het in vele boekskes noemde wordt eindelijk concreet aangepakt.

De échte werken zijn niet eens begonnen of Mieke Abbeloos ontpopte zich op de gemeenteraad als dé behoedster van de belangen van de Kattestraat. 

Nog geen kruiwagenwiel is er op het openbaar domein geweest maar nu al : 'gaan wij wel verwittigd worden als het straat wordt afgesloten' : natuurlijk niet, dat is onze gewoonte, zomaar een straat afzetten.

'En hoe zit dat met de nutsvoorzieningen' ? Zal ons een worst wezen : sluit maar af.

'En de parking ?' Welke parking mevrouw ? Een parking die niet eens bij het project hoort !.

Ik heb gisteren bijna (opnieuw) iets aan mijn hart gekregen. Hoe is dat nu mogelijk ? Hoeveel investeerders die een slordige 22 miljoen euro spenderen aan die 'kanker' in het centrum kom je zoal tegen ?

Lees eens de vergunning aub ! Alles wordt uitgevoerd met de minst mogelijke hinder voor de buurt. Met werfinrichting volledig op eigen site.  Maar, heb je al eens een omelet gemaakt zonder een ei te breken ? Misschien kan Mieke dat maar ik in alle geval niet.

Ja  de realisatie van het project 'Ginder-Ale' - hoge toren zal niet zonder ongemakken voorbij gaan. Maar wat wil men eigenlijk ? De huidige investeerder heeft er alvast voor gezorgd dat hij startensklaar is. Nog enkele dagen en het is van dat : de eerste kranen, de eerste afbraakwerken. 

Stoort het cd&v misschien dat wij dit als meerderheid mee realiseren ? Ik geloof van wel.

Om de overlast aan overtollig cliënteel te beperken voor de bloemenzaak van klaagster heb ik alvast voorgesteld een vergunning af te leveren voor een automaat met verse bloemen. 

Ik ken veel bloemisten die een fortuintje willen geven voor een locatie vlak naast een rustoord van 120 bedden en 40 serviceflats, maar ja, niet iedereen is zo commercieel ingesteld.



"Geen woorden maar daden "



Mieke met een old-timer

Editiepajot_merchtem_paasactie_cd_v_ingezonden_foto

Paasactie : de oude van dagen in het nieuwe rustoord 'Ginder-Ale' zullen er blij mee zijn !