De jacht op de vos is geen oplossing, de jacht is de oorzaak van het probleem (D. Peeters, Vlaams Parlement Groen !)Section: Begroting
Groen opnieuw in de bres voor zwerfkatten. De Vos daarentegen blijkt een nuttig diertje te zijn.
Onze steeds minzame en geduldige burgemeester kreeg het na de vierde interpellatie van Groen ! in anderhalf jaar over zwerfkatten danig op de heupen. En aan de reacties van anderen te zien, was hij niet de enige.

Feit is dat er in Merchtem omzeggens geen klachten zijn over zwerfkatten. 

Over vossen daarentegen heel veel : kippen die worden verslonden, aantasting van de wildpopulatie...

Maar laat dat nu net geen probleem zijn voor Groen ! voor hen zijn dat nuttige diertjes die men beter niet gaat bejagen. Misschien moeten we die ook maar onvruchtbaar maken.

Toppunt was dat Groen! bij monde van haar uniek raadslid stelde dat zwerfkatten ook een probleem zijn voor de volksgezondheid. En de vossen dan ? 

In Nederland zag ik een bord met het opschrift "stop de groene leugen". Ik begin mij daar wat bij voor te stellen. 
Zo ook over windenergie, iets waar het bewuste raadslid vurig voor pleit. Laat het nu net Groen! zijn dat het laatste voorstel over turbines in Merchtem heeft afgeschoten omdat die zouden storend zijn voor de vogels in Buggenhoutbos....Een mens zou er moedeloos van worden. Maar voor alle duidelijkheid : geen centiem in de begrotingen tot en met 2019 voor sterilisatie katten. Misschien wel voor vossen, daar zal ik dan voor pleiten...