Rekening 2013 is afSection: Begroting
Andermaal klaar voor gemeenteraad van juni !
Dank U financiële dienst.




Het is geen geheim dat ik als schepen van financiën 'eis' dat de rekeningen gekend zijn rond juni. Waarom ? De eerste wijziging budget dient zich aan en het is maar logisch dat men best eerst goed de rekening maakt alvorens te wijzigingen of opnieuw gaan te begroten. Die 'kadans' zit er goed in : rekeningen juni, begroting rond november. Deze werkwijze leverde ons al jaren aan een stuk een goed rapport op bij de toeziende overheid.

Ik laat de primeur aan de leden van de commissie financiën maar een tip van de sluier : rekening 2013 eindigt met overschot. Ook enkele kerncijfers van de 'BBC' zijn zeer gunstig.

Het kan wat raar klinken, maar als schepen van financiën is mijn gevoel dubbel : zeer tevreden dat het goed gaat en er overschot is, maar niet te hoog van de toren blazen want de begrotingsdicipline moet blijven. Het mag niet zijn dat er bij dit goede nieuws initiatieven te over zijn om het overschot dadelijk uit te geven....Nee, voeten op de grond in de wetenschap dat die zeven vette jaren door zijn maar die zeven magere nog niet. Voorzichtigheid geboden dus. Volgende week de cijfers !