Een overwinning heeft veel vaders, de nederlaag is een weesSection: Begroting
Geen belastingsverhoging !
Dat heeft U dus te danken aan ..... de oppositie .

Als het goed gaat is het dus aan hen te danken, wat verkeerd gaat is 100 % de schuld van de meerderheid


Niemand zal er tegen zijn dat we als meerderheid kunnen uitpakken met een budget waaruit blijkt dat we de belastingen niet dienen te verhogen. Daar is heel hard aan gewerkt. Omzeggens een heel jaar. Door de financiële dienst, de secretaris, studiebureau Q&A en mijzelf. Alles netjes voorbereid om te landen op de gemeenteraad van december 2013. De NVA stelt ontdekt te hebben dat we een studie zouden besteld hebben om een belastingsverhoging voor te bereiden. Niks van. Geen studie ! Enkel brief aan FOD Financiën om eens na te gaan wat 1% aanvullende belasting op de personenbelasting zou opbrengen. Met de intentie om de belasting te verhogen ? Nee om met correcte parameters te starten in de BBC. Ik neem aan dat elke partij die drukwerk verspreidt geneigd is wat propaganda te voeren. Ik heb daar geen probleem mee. Waar ik wel een probleem mee heb is dat men flagrant liegt. Ten eerste er is geen studie besteld. Ten tweede ikzelf heb bij de presentatie van BBC aan de oppositie zelf samen met de ontvanger getoond wat een effect het zou hebben de belastingen te verhogen tot 7.9. Ik noemde dit de gemakkelijke optie waarvoor we uitdrukkelijk niet hadden gekozen. Het is dus fundamenteel intelectueel oneerlijk het nu voor te stellen alsof we heimelijk een belastingsverhoging aan het voorbereiden waren en we na daarop betrapt te zijn door NVA dit plan lieten varen. Komaan ? Denk je nu echt dat het zo werkt. Alsof het niet steekt op een procent meer of minder belasting ? Dat is echt wel een heel werk geweest om die belastingsvoeten te houden. 
Voor wie neemt men de lezer eigenlijk ? Of, als U wil voor wie neemt men ons ?

Nog zo'n flater is de voorstelling van het 'actief patrimoniumbeleid' als een soort uitverkoop. Iedereen weet dat we gronden kopen om daarna te verkavelen en te koop te stellen aan gezinnen van Merchtem (Lt. De Winde, Clerenblock, en nu verkaveling in Peizegem). Natuurlijk zijn de inkomsten van de verkoop van die gronden ingeschreven. Men vergeet wel dat we de gronden in het verleden ook hebben aangekocht. Kopen om te verkopen is actief patrimonium beleid. Het feit dat er jaarlijks budget voorzien is om gronden bij te kopen is de financiële experts van NVA volledig ontgaan. Trouwens, patrimonium verkopen om het gat in de begroting te dichten is nonsens als je weet dat er geen gat is ! Heel de BBC is opgemaakt in functie van een evenwicht op kasbasis. Overigens als er al verkopen zijn van patrimonium die toch geen functie meer hebben voor de gemeente zullen de opbrengsten gaan naar schuldafbouw. Zo hoort het.

Mij niet gelaten dat de oppositie oppositie voert. Maar : wees toch eens intelectueel eerlijk.  Neem ook vooral de lezer, de kiezer niet voor kiekens.

Als we straks met een goed cijfer komen voor jaarrekening 2013, zal dat dan ook geheel en uitsluitend dankzij de oppositie zijn ?