Onvoorstelbaar, wow, Merchtem heeft een fuifzaal !Section: Financiƫn en Begroting
Dit poste ik op de site op 06/01/2014. Het is mij nu bevestigd : geen fuiven ! Ook niet voor de eigen leden en de helpende handen die zorgen voor de centen....

Waar maakt de jeugd zich druk om ? Ze is er !


www.federatiemerchtem.be/merchtemkennis.php

Daar moet je zijn : een zaal om te feesten, te fuiven... zo staat het daar toch ?

En, centraler gelegen kan niet, met parkeergelegenheid, podium, sanitair ge kunt het niet dromen, zo goed !





Maar, maar, maar, toen ik dit vroeg aan een eminent lid van de beheersraad van zaal Vijverdal, zowaar nog lid van de gemeenteraad ook, kreeg ik een triest antwoord. "Geen fuiven". Ik vroeg : " Ook niet voor de verenigingen met een 'K' in de naam, die werken toch mee aan de afbetaling van dat spul ?"  Antwoord : "Neen, geen fuiven". 

Ik concludeer met verbijstering dat de meeste groepen (met een K in de naam)  die om een fuifzaal vragen er al een hebben en die van hun eigen moeder-organisatie niet mogen gebruiken om te fuiven !

Mag ik verder concluderen dat fuiven moet op kosten van de gemeente en de lucratieve feesten mogen doorgaan in ....?

Als men nog eens gekostumeerd en met veel volk naar de gemeenteraad komt om dit dossier te bespreken zal ik voorstellen aan de voorzitter van de gemeenteraad ,de burgemeester, en collega schepen bevoegd voor jeugd Mast  om de dames en heren te sturen naar enkele huizen verder (pastorie - zetel van voornoemde feestzaal) . 

Jawel ze staat er, de fuifzaal, de verenigingen met een 'K' hebben zelfs een voorkeurstarief, alleen, enkele heren, waarvan er dan nog minstens twee in de gemeenteraad zetelen van CD&V (!) vinden dat dat niet in hun patrimonium kan...(of past ?) 

Straffe kost mij gedacht !

Voor de gemeente den bucht en den afval !  (en vooral de kosten)