Mijn allergrootste SuccessenSection: Ruimtelijke Ordening



Absolute hits :

August De Boeckhuis Reedijk
Recyclagepark Koeweidestraat
Prup Ginder-Ale
Zaal Brussegem
BBC Merchtem
GRS Merchtem





Beschrijving: persbericht-kop-digitale mail
 
19-12-2013
 
Provincie keurt structuurplan Merchtem goed
 
De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant keurde het ruimtelijk structuurplan van Merchtem goed.
 
‘Met dit nieuwe plan trekt Merchtem de kaart van een aangename kwalitatieve woonomgeving in een gedifferentieerd landschap. De gemeente blijven inzetten op een kwalitatieve woonomgeving. Dit betekent dat het wonen in de kernen wordt gebundeld, dat de aanwezige bedrijvigheid een lokaal karakter heeft, dat groenelementen, de rust en het typische karakter van de dorpskernen maximaal wordt behouden’, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
 
Om dit beleid kracht bij te zetten zal de gemeente Merchtem ruimtelijke uitvoeringsplannen opmaken voor de uitbreiding van het lokaal bedrijventerrein Dooren en voor de recreatiepool."


 
 Zij die me goed kennen weten dat  dit weer een kwinkslag is : Uiteraard niet 'mijn' allergrootste successen, nee, ploegsport. Andermaal tot spijt van wie het benijdt toch wel heel belangrijke stap : na jaren vergaderen en intensief werken is het zover  : Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan is er !

Dat nieuws kon ik  uit eerste hand vernemen van collega schepen Steven Elpers, tevens Provincieraadslid.

Dank aan eenieder die heeft  gewerkt aan dit plan, niet in het minst  Griet Van Waes van Grontmij en de hele Gecoro-Merchtem