BBC brengt ons samenSection: Financiƫn en Begroting
HEEL CONSTRUCTIEVE VERGADERING MET COLLEGA'S GROEN, CD&V EN NV-A
Een pluim voor de oppositie : omzeggens voltallig aanwezig !





Het is zover. Dinsdag hebben we, daar bedoel ik mee financiële dienst, secretaris en ikzelf, nog een tandje bijgestoken. Een echte deadline was het niet maar toch : dinsdagavond hadden we vergadering met leden oppositie. Wat mij betreft een test voor de commissie financiën en gemeenteraad in december. Daar zal ik voor het eerst de 'BBC' moeten voorstellen en hopen dat het plan goedgekeurd geraakt.
Eerlijk gezegd : beetje nerveus. Als je met iets enkele maanden aan een stuk bezig bent riskeer je bij een uitleg te beginnen over de schoonheid van een gedicht terwijl de toehoorder het alfabet nog niet kent. Niet dat ik de aanwezigen durf te onderschatten, maar het is zo nieuw en zo anders dat je bijna 'handje vast' moet nemen om van het oude systeem naar de dynamiek van het nieuwe te gaan.
Het werd een boeiende en leerrijke vergadering, evengoed voor 'ons' als voor 'hen'. 
Dat doet eens deugd. Na zo'n trieste gemeenteraad eens tot de kern van de zaak komen : zitten we daar niet allemaal voor het welzijn van onze gemeente ? Het zou een verademing zijn mochten alle vergaderingen in die sfeer kunnen verlopen ! Ook van mijn kant : dank U voor de interesse en hopelijk komt heel het BBC-verhaal tot een beter inzicht in de financiële consequenties van elke beleidsoptie...


van oude systeem springen naar het nieuweSpring eens van 'buitengewone dienst' naar 'BBC'