Er moet veel te verdienen zijn in GecoroSection: Ruimtelijke Ordening


Gecoro Merchtem eindelijk samengesteld ?


Maandag gemeenteraad : belangrijkste punt zonder enige twijfel : aanstelling leden en plaatsvervangende leden Gecoro.

In een bepaald tijdschrift (dat van veruit de meest actieve fractie - Groen dus) las ik dat het geklungel met de vorige samenstelling van de Gecoro wel eens bewust zou kunnen geweest zijn.

Heel eerlijk : ik heb altijd gezegd : de zetelende Gecoro leverde prima werk en het kwam mij niet slecht uit dat die Gecoro de bezwaarschriften behandelde van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Iets waar ze zelf drie jaar mee bezig waren. 
Daaruit afleiden dat de vorige samenstelling bewust verkeerd was is natuurlijk getuigen van een zeer achterdochtige ingesteldheid. Maar goed. Nieuwe oproep, nieuwe kandidaten en stemming volgens het boekje. Onze gemeenteraadsvoorzitter heeft die stemming strikt geleid. Dat moet ook. Iets ongezien was de wens van F.H. van CD&V eventjes te debateren over kandidaten Jeugd tijdens de stemming. Echt ongezien : dat wordt niet gedaan. De stemming is geheim en het enige wat men moet doen is : stemmen. Enfin, een afgrijselijke vertoning volgde : een paringsdans tussen J.V. van CD&V met de in het publiek aanwezige leden van de jeugdraad was er meer dan over. Die laatsten zullen zich geen twee keer meer laten verleiden. Excuses bij de burgermeester volgden. Mij heeft het werkelijk niets gedaan. Ik verheug mij op een goede samenwerking met de voorzitter Pascal Van Dooren en alle andere leden van de gecoro. Eens de stemming voorbij is het politieke spelletje ook voorbij : in de gecoro gaat het er sereen aan toe en ligt de focus waar hij moet op liggen : een goed beleid ruimtelijke ordening, niet op wie nu per se wel of niet mag zetelen.
Zij die hoopten op een flinke stuiver bij te verdienen zijn er overigens aan voor de moeite. Moest men de zitpenning delen door de uren voorbereiding / vergaderen dan komt men beslist uit op een 'Mini-Job' naar Duits model...
Hopelijk is de samenstelling nu qua vorm in orde zodat we de zegen krijgen van de Provincie. Anders blijven de leden van de bestaande Gecoro gewoon gezellig voortdoen. Als ze het maar niet moe worden natuurlijk...