Prettig einde jaar Section: Algemeen


2015. Hoe zal ik het me herinneren ? In de eerste plaats spijtig genoeg terrorisme. 
Aanslagen op al wat we lief hebben : muziek, genieten van een concertje, lekker eten met vrienden op restaurant, een glas drinken. Matchke voetbal. Al wat we zijn werd geviseerd.
" Nooit plooien" stelde een goede vriend ooit tegen mij. Blijf dat goed onthouden. Nooit plooien voor een bende gekken. Zeker niet. Maar we zitten er wel mee. Wie gaat vanavond eens enthousiast met vrouw en kind naar de kerstboom op de Markt in Brussel kijken ?

2015 gaat voor mij ook steeds de herinnering opwekken aan het jaar waar we als 'inrichtende macht' van de tuinbouwschool dienden te oordelen in twee tuchtdossiers.
Het werden de zwaarste weken uit mijn politieke loopbaan. Elke munt heeft twee zijden. Heb er nachten van wakker gelegen. Wij ('inrichtende macht' / college) hadden die dossiers niet gevraagd. Ze liggen daar, plots, en doe maar. Tot op vandaag zeg ik dat we in eer en geweten gedaan hebben wat we moesten doen op dat moment met de gegevens die we op dat ogenblik op ons bord hadden. Een ervaring die ik voor geen geld meer wil meemaken.


2015 heeft  toch ook mooie kanten ? Ja. Heel controvertieel wat ik nu zeg maar meen het. In plaats van dat iedereen zich zou nestellen in het Kalifaat van IS gingen mensen ginds massaal op de vlucht. Zij beseften dat dat Kalifaat geen oord van vrede en geluk was. Dat de Bondskanselier Merkel kordaat koos voor opvang is onnoemelijk veel moed hebben. Dat hun Kalifaat verdampt. Herstel in oorspronkelijke toestand : woestijn !

Hier in Merchtem : opening feestzaal Brussegem. Opening nieuw recyclagepark. Start werken Ginder-Ale. 

Mooiste momenten : met Steltenlopers naar Moskow. Merchtemse traditie op de keien van het Rode Plein. Met een bende waar ik echt fier op ben.

Met wereldklasse August De Boeck herdacht en muziek gebracht waarvan bijvoorbeeld rasechte Merchtemnaar Agnes Thomas stelde : ' ik wist niet dat De Boeck dat geschreven had, heb hem nu pas leren ontdekken. Nu hoor ik de vogelkes fluiten in zijne muziek'. Top pianoconcerto met Liebrecht Vanbeckervoort , top concerten met Brassband Buizingen. Top cd met blaasmuziek van De Boeck.

Elke dag probeer ik Uw schepen te zijn. 2016 doe ik alvast voort. 

Tot 'een dezer' zoals we dat plegen te zeggen...