madame soleilSection: Algemeen

Burgemeester Eddie, Marleen en Jan zitten vast in de woestijn


Ik was ten einde raad en ging bij Madame Soleil




Ze keek een uur in haar glazen bol en begon...

Eddie verveelde zich en begon nestkastjes te maken. Niemand deed hem dat daar voor en hij bekwam een monopolie en al snel stelde hij tweehonderd schrijnwerkers te werk. Marleen dook op in een kookprogramma. Met haar brede glimlacht en een recept van halal ballekes met kriekskes wist ze alle harten te veroveren. De strijders van IS smeten hun wapens weg en werden aanhangers van Marleen, de nieuwe Cleopatra genoemd. Jan experimenteerde met zeewater en vond een procedé waarmee hij het kon omvormen tot drinkbaar water. De woestijn werd vruchtbare grond. Hele prairies waar konijnen konden kweken naar hartelust, bossen ook met aan iedere boom een nestkastje. 

En hier in Merchtem ? Ella bouwde een nieuwe basisschool. Alle gespecialiseerde pers kwam er opaf : individuele toiletjes, aan elke muur een smartbord, elke leerkracht een aparte studio. Akoestek vergelijkjbaar met die van de Berliner Filharmoniker. Steven bouwde na zijn technische school het sportcomplex uit met zeven kunstgrasvelden. Polleke zat zonder werk : elke vierkante centimeter van het openbaar wegdek had hij vernieuwd. Julie kreeg vijf sterren voor haar rustoord. Dagelijkse kost werd opgenomen in de keuken van het OCMW. Naast zeven extra visvijvers kwam er in het park ook een verwarmd openluchtzwembad. Maarten bouwde een spiksplinter nieuw jeugdhuis mét fuifzaal. Met een project rond bejaardensex haalde hij internationale onderscheidingen.

Mario werd een hit nadat de rechtstreekse uitzending van de gemeenteraden op VTM alle kijkcijferrecords verpulverde. Ikzelf bouwde de bottelarij van de Ginder-Ale om tot een concertzaal. Met elke zondagnamiddag gratis topconcerten. Alle opera's van De Boeck werden uitgevoerd. De rekeningen sloten jaar na jaar af met een record-overschot. Ik voerde de dagelijkse ophaling huisvuil in en op  het recyclagepark kreeg je een drankbonnetje per kilogram afval dat je schonk. De ontvanger deed niet anders meer dan geld tellen. De secretaris organiseerde om de twee weken een veertiendaagse reis met het personeel.

Fons Heyvaert  kon zijn geluk niet op. Hij bestelde een cantate waarin de weldaden van alle schepenen werden bezongen.

En zo werd Merchtem in de wijde omgeving rond Vlaanderen bekend als "Het land van de Glimlach"



Marleen, Cleopatra II

En toen : Kwam Eddie toch wel terug zeker....