Voor hetere dagenSection: Algemeen


Eens iets anders : sorbet van komkommer 

al een paar keer gemaakt en telkens zeer gewaardeerd. Als het iets warmer wordt dan vandaag een echte aanrader :

Afbeeldingsresultaat voor komkommerijs

nodig :
komkommmers
1 blik Schweppes (ik doe het met light)
400 gr.suiker
(eventueel blaadje munt)

De komkommers schillen en ontpitten. In stukken snijden en in de blender doen. Daar blikje Schweppes bij en mixen tot mooie egale vloeistof.

De suiker met heel klein beetje water koken. Na het koken beetje afkoelen. De suikervloeistof toevoegen aan de vloeistof komkommer / Schweppes. Laten afkoelen en vervolgens in de ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt : in een plastiek doos (vb. van ijs) in de vriezer zetten. Om het half uur eens in roeren tot het de gewenste vastheid heeft (ongeveer 3 uur).

Opdienen : een bolletje, wat overgieten (1 eetlepel) met gin, blaadje munt of schijfje komkommer als versiering.

 
Afbeeldingsresultaat voor komkommertijd