Kat en Hond ?Section: Algemeen
Ginder-Ale site brengt nogal wat bij elkaar ...



Een rasechte 'kat' zoals Pieter dat zelf zo graag en zo mooi zegt, en ik dan maar....(een gewezen kat  of gekastreerede kater ?)

Alle gekheid op een stokje. Pieter en ik kennen mekaar al véél te lang. Heel veel dezelfde interesses : August De Boeck om er maar één te noemen. Het personnage 'Van Ginderachter' en diens brouwerij : nog zoiets. Evengoed : de geschiedenis van de Merchtemse politiek... uren kunnen we erover praten. Maar hij heeft nooit gelijk.

Een enkele giftige reactie op mijn suggestie om iets te doen rond de brouwerij en de figuur van Joseph Van Ginderachter brengt mij niet van de wijs. Ik lanceer de idee om tegen de opening van het nieuwe complex een mooi boek te maken. Foto's van vroeger, de leegstand, de verbouwing en nu, het verhaal brengen zoals het was. Heb inmiddels al historicus op zak. Zal iets moois worden. En het zal in de smaak vallen. 

Kijk, mensen als Pieter, de projectontwikkelaar, de burgemeester wijlen Kris De Pauw en ik zal er mijzelf maar bijrekenen : we willen iets moois, Een mooi boek hoort daarbij. Een verhaal over ontstaan, wendingen, groei, teloorgang, nieuw project... het moet kunnen.

Voor alle duidelijkheid : nog niet op college geweest en tot hiertoe een 'idee van de schepen'....

Afbeeldingsresultaat voor ginder ale