Madame SoleilSection: Kerkraden
Madame soleil doet haar werk



Afbeeldingsresultaat voor madame soleil

Wat brengt de toekomst in Brussegem ?
Ik ging naar Madame Soleil. Ik was immers ten einde raad. Wat ze voorspelde was terrible.  Ze zag opstand, betogingen brandstichtingen, ingesmeten ruiten, ezels die verdreven werden, kasseistenen  die in het rond vlogen. Ze zag mensen van alle oppositiepartijen vanvoor in de rij staan. Ze zag dat ze hoopten een stemmeke mee te pikken door trouw aan de zijde van de opstandelingen te staan. Ze begon te schudden en te beven en toen kwam het eruit  : 'dat is dan 50 € mijnheer '.

Nee, alle gekheid op een stokje. Mijn eigen mening : als schepen van Kerkraden had ik dit al langer in de gaten, dat lees je op deze site. Ook persoonlijk : wij als bestuur, hoe bitter weinig we ook te zeggen hebben in 'het bestuur van de Eredienst', we laten Brussegem zeker niet vallen. Voor alle duidelijkheid, wees erop voorbereid, je moet Madame Soleil niet zijn om in te zien dat er nog kerken vroeg of laat  als 'gebouwen voor de eredienst' zullen leeg komen te staan.

Het is een evolutie. Heel eerlijk, zelf nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. We hebben onze kinderen gedoopt in de kerk van Brussegem, mijn moeder is er begraven. Ik ging er soms naar de mis, zag het als een plicht en een eer om er met het muziek de processie te spelen (kwam er zelfs eens voor terug van vakantie).  Daar gaat het allemaal niet om. Men moet durven inzien dat het 'kerkgebeuren' achteruit gaat. Dat negeren is zeggen dat overdag de zon niet schijnt. Maar goed, scheiding Kerk en Staat, dat is voor mij pas een Heilig Huisje....







Afbeeldingsresultaat voor betoging