Het vriest dat het klettert in MerchtemSection: Algemeen
Na 21 jaar politiek in Merchtem is het dieptepunt bereikt : -20°C




Afbeeldingsresultaat voor open brief

Elke Merchtemnaar krijgt een 'open brief'



De schandpaal

Een zeldzaam wapen. Een 'open brief' stelt iets aan de kaak, de schrijver doet meestal een oproep om iets goed of af te keuren, om iets te doen of juist niet te doen. Vooraleer men aan zo'n document begint, denkt men toch al eens na.

CD&V Merchtem, NVA en Groen werden gisteren in geheime zitting op de hoogte gebracht van de lopende ordemaatregel betreffende directie Tuinbouwschool. Er werden geen vragen gesteld.

Blijkbaar werd reeds vlak na de gemeenteraad een 'open brief' de wereld rond gestuurd.

Daarin wordt de Burgemeester en zijn college ronduit verweten middeleeuwse praktijken toe te passen.

Een zaak tussen inrichtende macht en één individu, wordt hier op een laag bij de grondse wijze gebruikt om een politiek spelletje te spelen.

De Burgemeester en het College worden voorgesteld als een stel cowboys die maar wat aan doen.

Zij die een en ander van zeer nabij hebben meegemaakt weten beter. Als het dan toch maar de schandpaal en kunst en vliegwerk is, waarom hebben we dan dagen (ja inderdaad) dagen vergaderd en mensen gehoord ?

Het woord is eruit : mensen. Daar ging het om. Het college is als inrichtende macht zeer omzichtig tewerk gegaan. Heeft rekening gehouden met 'de mens' achter elke beslissing en getracht het belang van de school voorop te stellen.

In de open brief worden termen gebruikt die het Vlaams Blok in zijn hoogdagen nog vermeden zou hebben.

Straffe kost. je moet van ver komen maar het is de schrijver van de brief gelukt : ik sta gewoon aan de grond genageld. Dit gaat mijn verstand alvast te boven. Een zeer trieste dag voor de Merchtemse politiek. Of dit initatief iets bijdraagt aan een oplossing in de een of andere zin,  of die in het belang is van de school ? Wie ligt daar wakker van ? De cowboy die deze brief opstelde alvast niet


Afbeeldingsresultaat voor cowboys huilen niet