NV A MerchtemSection: Algemeen



NV A Merchtem blijft liegen (en bedriegen)
Waar blijven ze het halen ? NVA stelt dat Merchtem zijn financiën niet op orde heeft en bijgevolg doet aan uitverkoop. Gronden in Peizegem en de pastories.

Al eens gehoord van actief patrimoniumbeheer ? In Zemst kennen ze die term. Ik ben niet beschaamd om te zeggen waar we de mosterd vandaan hebben gehaald. Al jaren doet men in Zemst aan een soort grondregie. Gronden kopen, verkavelen, vervolgens verkopen via een reglement waarbij de eigen inwoners, jonge gezinnen etc een stapje voor hebben. Eddie realiseerde met zijn ploeg reeds twee projecten : Lt. De Windestraat en Clerenblock. Het derde dient zich nu aan : Peizegem, binnengebied waar 'oude' school staat. De gemeente heeft gronden en panden aangekocht en gaat die dus nu verkavelen en verkopen. Is dat uitverkoop ? Nee dames en heren van NVA, zoiets noemt ondernemen, investeren. Overigens in elk budget voorzien we gelden om nog gronden of panden te kopen indien er zich een opportuniteit voordoet. Dus uitverkopen om een 'gat' (dat er niet is!) toe te rijden is geen sprake van. Overigens, als je iets van gemeentefinanciën afweet zou je moeten weten dat gelden uit verkoop van patrimonium niet zomaar kunnen dienen voor de gewone dienst. Maar ja, de bedoeling is kennellijk niet om te informeren. Demagogie of platte leugens. Niet meer niet min.

Het zelfde verhaal met de pastorie Brussegem en Ossel. De verkoop staat niet, ik herhaal,  niet in de budgetaire meerjarenplanning. De verkoop is dus niet vandoen om onze financiën op orde te houden.

De vraag is : wat doen we met een pastorie zonder activiteit van een priester ? De kerk werd gevraagd een kerplan en een pastorieplan op te stellen (decretaal verplicht). 

Moeten we nu als bestuur zitten wachten en de gebouwen laten zoals ze zijn ? Neen : iets waar je niet direct een bestemming voor hebt en je alleen maar geld kost : verkopen. Niet voor een 'gat' te dichten maar als daad van goed bestuur. Wil het kerkbestuur zijn pastorie behouden : voorbeeld Merchtem : ze kunnen ze kopen.

Geef mij maar een goed restaurant of toffe brasserie in Brussegem. Ik heb vertrouwen in de privé. Laat een investeerder de restauratie maar doen en hoop dat hij of zij er iets moois mee doet...

Dat is wat anders dan verkopen van armoede.....