Schiet eens geld de lucht in !Section: Begroting
JP Van Rossem heeft er niet aan !

Merchtem zijn kas puilt uit van het geld. Op een pijltje wordt bij ons niet gezien bij het afschieten van vuurwerk ter ere van 2014. Wat zou het ? En drinken : zoveel ge wilt, twee uur aan een stuk. Ge kunt u gerust een indigestie drinken. Geen probleem. Dit is Merchtem !

En nu serieus : wat U niet weet is dat heel deze receptie eigenlijk een besparing is. De aanwezigen hebben het niet gemerkt maar wat hebben we afgeschaft ?

Kerstboomverbranding, Kerstmarkt en receptie op gemeentehuis. Samen een budget van 25.000 €. 

En deze uitspatting ?  1.512 € vuurwerk en +- 1000 € drank en een 500 € optredens. Kan U rekenen ? 

Ik heb vooral genoten en die avond niet gerekend. Maar ik wapen mij nu al voor de oppositie. Groen zal vinden dat het vuurwerk het bio-ritme van menig dier in de war zal gebracht hebben en Joris Verspecht (begrotingsspecialist CD&V) zal zeggen dat het in tijden van crisis niet verantwoord is dergelijke braspartijen te organiseren. NV-A : ik voorspel dat ze zullen zeggen dat ze een niet-Merchtemnaar hebben opgemerkt die een gratis pintje kreeg.... Het went echt wel en men wordt het vooral gewoon.

Punt is : de verenigingen die er stonden met een stand om een centje bij te verdienen waren allen heel tevreden en vragen nu al hun plaats voor volgend jaar ! En ik zag niets dan genieters. Mooi !