BBC is zo goed als in ordeSection: Financiƫn en Begroting



HET IS ZOVER : BBC IN MERCHTEM : CORSET OF LOSJES IN DE BLOES ?

Ja, we hebben misschien wat lang gewacht, maar daar hadden we redenen voor : leren uit fouten starters en niet in het minst eigen financiële dienst wat op orde houden. Niet te vergeten : vorige legislatuur hadden we drie ontvangers...

Het plan is er nu. Waar ik bijzonder tevreden over ben is dat het geen "copy-paste" geworden is van een andere gemeente. Vetrokken van uit een 'omgevingsanalyse', vervolgens ruime consultatie met de diensten en de mandatarissen. Verwerking programma verkiezingen, en finaal dus het "BBC-Merchtem". Beheers en beleidscyclus. Eerlijk gezegd : ik was koele minnaar van hele BBC-concept. Mij leek het een overbodige oefening te zijn. Gaandeweg ondervond ik wel dat het niet slecht was even stil te staan bij sommige punten en in overleg te gaan met eigen administratie.

Het plan werd voorgesteld aan de adviesraden Cultuur, Sport en Jeugd. We doen ook een voorstelling voor raadsleden meerderheid en oppositie, vervolgens gemeenteraad.

Een en ander moet wel gerelativeerd worden : het BBC is geen corset waar we ons als meerderheid nu voor de komende vijf jaar gaan in persen. We houden ruimte vrij. Aanpassingen zijn heus nog mogelijk.

Geen corset dus, maar ook niet geheel vrijblijvend.