Werken Nieuwelaan weldra van startSection: Financiƫn en Begroting

Lang beloofd, eindelijk van start, maar kostenplaatje is niet min...




Nieuwelaan Brussegem

Allicht moet niemand overtuigd worden van het feit dat het wegdek van de Nieuwelaan, zeker van de grens met Meise tot de Bollestraat, in uiterst slechte staat is.

In Brussegem gaan heel wat verhalen de ronde over de Nieuwelaan. Ze zou aangelegd zijn op een vijver en een stuk moeras. Honderden vrachtwagens met steenpuin zouden er bij de aanleg aan te pas gekomen zijn. Op bepaalde plaatsen zouden er tal van bronnen zijn vlak onder het wegdek.... 

Een zaak is zeker, oplapmiddelen volstaan al lang niet meer. Reeds bij de verkoop van het café  'bij Polleken' (thans de Clash) nu meer dan tien jaar geleden werd gesproken over de werken. Aquafin, toen volop bezig in Merchtem, zou weldra starten. Het dossier sleepte inderdaad vele jaren aan.

Nu is het echter definitief in uitvoering. Een aannemer werd aangesteld. 

Wat mij als schepen van financiën bijzonder interesseert is het kostenplaatje. Helemaal in het begin van het dossier ging het de gemeente nauwelijks iets kosten. Nu we in uitvoering zijn komt de factuur : het gemeentelijk aandeel in de werken is 1.020 000 € (exlusief BTW) altublieft. Gelukkig hebben we die investering voorzien.

Heel eerlijk, de totale kost bedraagt meer dan 5.000.000 €. Zonder de tussenkomst naar aanleiding van de Aquafinwerken hadden we dit als gemeente nooit kunnen realiseren. 

Maar toch, hele smak geld.